Ekipa našeg Željezničara će u februaru odraditi drugi dio priprema u Antaliji, a u Turskoj će Plavi odigrati tri susreta.

Željezničar se trenutno priprema u Međugorju, a jučer su odigrali i prvu pripremnu utakmicu sa ekipom Brotnja, te ubilježili pobjedu rezultatom 4:0. U utorak je na rasporedu druga utakmica sa Čapljinom, a u petak treća provjera protiv Veleža. Susret sa Vitezom će se odigrati 3. februara najvjerovatnije u Sarajevu.

Devetog februara će ekipa otputovati u Antaliju gdje će boraviti deset dana i odigrati tri pripremne utakmice. Prva utakmica se igra 11. februara sa FC DAC 1904, druga utakmica 15. februara protiv Vendsyssel FF, te treća sa FC Illichivets Mariupol 18. februara.

FC DAC 1904 je slovački prvoligaš, a nakon 19 odigranih kola zauzimaju petu poziciju na tabeli. Ekipu sa klupe predvodi bivši hrvatski reprezentativac Tomislav Marić, a među fudbalerima tima je Antonio Asanović, fudbaler koji je trenirao sa našim Klubom 2014. godine.

Vendsyssel FF se trenutno takmiči u drugoj ligi Danske, a zauzima drugu poziciju na tabeli. Klub je osnovan prije tri godine.

FC Illichivets Mariupol je ukrajinski klub koji je prošle godine ispao iz prve lige Ukrajine, a trenutno se nalazi na osmoj poziciji drugog stepena takmičenja u Ukrajini.

Raspored utakmica:
26. januar: Željezničar – Čapljina
29. januar: Željezničar – Velež
03. februar: Željezničar – Vitez
11. februar: Željezničar – FC DAC 1904
15. februar: Željezničar – Vendsyssel FF
18. februar: Željezničar – FC Illichivets Mariupol