Fudbalski klub Željezničar s ponosom obavještava članove, navijače i prijatelje Kluba da je njemačko-švicarska kompanija Caizcoin novi generalni sponzor FK Željezničar.

Pregovori između FK Željezničar i kompanije Caizcoin traju još od septembra ove godine, a u proteklim danima finaliziran je dogovor i potpisan sponzorski ugovor do ljeta 2023. godine.

Logotip Caizcoina krasit će prednju stranu našeg novog dresa, a ono što izuzetno raduje i daje optimizam je vrijednost ugovora. Generalno sponzorstvo za Caizcoinom je najveće u poslijeratnoj historiji Kluba, a vjerovatno među najvećih u stogodišnjoj historiji. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 750.000,00 KM do kraja sezone 2022/2023.

Direktor FK Željezničar, Mustafa Nurko, ističe da je sretan i ponosan zbog potpisa unosnog ugovora za Klub.

– Veoma sam sretan i zadovoljan što smo uspjeli finalizirati generalno sponzorstvo sa inovativnom kompanijom Caizcoin. Online finansijsko poslovanje i oblast kriptovaluta doživjela je enorman rast u posljednjih nekoliko godina i iznos od 750.000,00 KM koje će naš Klub dobiti dokaz su da smo napravili odličan posao i pored opstrukcija koje smo doživaljavali u posljednjem periodu. Veliku zahvalnost za realizaciji ovog ugovora dugujem predstavniku sponzora, gospodinu Dragutinu Krstiću koji kao simpatizer našeg Kluba se maksimalno angažovao prilikom realizacije ovog ugovora. Također, želim da se zahvalim i svim svojim prijateljima i kolegama u administraciji koji su radili odličan posao kako bi mogli ispoštovati sve želje sponzora kao i predsjedniku Nazifu Hasanbegoviću i potpredsjedniku Kerimu Karavdiću koji se nisu dali pokolebati i vjerovali su u naš rad i napor i da ćemo zajedno dovesti jednog ovakvog sponzora, kazao je direktor Kluba, Mustafa Nurko.

IMG 1323

Caizcoin je kompanija sa sjedištem u Švicarskoj i razvojim pogonom u Njemačkoj. Aktivni su sponzori njemačke Herthe, turske Superlige i španske LaLige, te još nekoliko sportskih kolektiva. Svoja predstavništva i urede imaju u Švicarskoj, Njemačkoj, Turskoj, Rusiji, Egiptu, Pakistanu, Indiji, Filipinima, Bugarskoj i Litvaniji.

Caizcoin je prva islamska kriptovaluta na svijetu i pruža mnoge finansijske usluge. Više i Caizcoinu možete pročitati ovdje.

– FK Željeznicar je tradicionalni fudbalski klub u BiH, ali i u cijelom regionu. Klub ima svoje navijače u cijelom svijetu, što Caizcoin smatra vrlo uzbudljivim. Mnoge kulture podržavaju ovaj brend od 1921. godine i čak su je integrisale u svoje živote. Caizcoin bi svojim inovativnim idejama želio dosegnuti i obogatiti ovu šaroliku raznolikost ljudi. Radujemo se zajedničkom putu, ističu iz Caiz Holding AG.

FK Željezničar želi dobrodošlicu kompaniji Caizcoin u porodicu Plavih i na bh. tržište i nadamo da ćemo zajedno u budućnosti imati mnogo razloga za slavlje.

Stotinu je godina sarajevskog giganta…