Amir Hadžiahmetović potpisao za Konyaspor

Sada već bivši fudbaler našeg Željezničara, Amir Hadžiahmetović, potpisao je ugovor na četiri i po godine sa turskim prvoligašem, Konyasporom.

Željino dijete, Amir Hadžiahmetović, pojačao je redove turskog Konyaspora, ekipe za koju nastupa Riad Bajić. Željo će na ime Hadžiahmetovića zaraditi 500.000 eura plus 20% od narednog transfera.

– U ovom trenutku, napravljen je jako dobar posao koji je na liniji vizije razvoja Kluba. Transfer se realizovao uz odobrenje šefa stručnog štaba, te uz želju igrača, njegovih roditelja i menadžera kao i nekih naslijeđenih razloga iz prošlosti. Novac apsolutno nije bio povod transfera budući da je Klub finansijski stabilan, iako napominjem da se radi o rekordnom transferu u historiji Kluba, te omogućuje dodatno jačanje veza za turskim prvoligašem i procenat od narednog transfera, naglasio je predsjednik FK Željezničar, Vedran Vukotić.

Ovim transferom šaljemo jasnu poruku svim mladim igračima iz naše omladinske škole, ali i Bosne i Hercegovine, da je upravo FK Željezničar preferirana destinacija za realizovanje ozbiljne igračke karijere u inostranstvu. Amiru želimo puno sreće u nastavku karijere, a Konyasporu mnogo sportskih uspjeha, dodao je Vukotić te se zahvalio menadžerima Amira Hadžiahmetovića na korektnosti.

Amir je rođen 8. marta 1997. godine u danskom Nexu. Prošao je omladinsku školu Željezničara, a za prvi tim je debitovao 2. augusta 2014. godine na utakmici između Olimpica i Željezničara. Nakon toga je ukupno odigrao 47 utakmica, te je postigao tri gola. Hadžiahmetović je bivši kadetski, a trenutno juniorski i mladi reprezentativac naše zemlje.

FK Željezničar se zahvaljuje Amiru Hadžiahmetoviću na dosadašnjem doprinosu Klubu, te mu u nastavku karijere želimo mnogo sreće.

POGLEDAJ GALERIJU