Prije nešto više od osam godina, naš tim je upisao najuvjerljiviju pobjedu nad subotnjim protivnikom. Na Stadionu pod Bijelim Brijegom, Željezničar je u okviru posljednjeg, 30. kola, slavio sa visokih 1:5, a susret je obilježio fudbaler, koji još uvijek na maestralan način predvodi našu ekipu.

Zajko Zeba je bio strijelac jednog pogotka i asistent kod prvog i posljednjeg gola Željezničara, zasjenivši tako današnju zvijezdu Real Madrida, Luku Modrića, koji je postigao počasni gol za domaćina na pomenutom susretu.

Poveli smo već u 14. minuti, kada je Zeba sjajno pronašao Admira Raščića, danas napadača Novog Pazara, koji je rutinski poslao loptu u mrežu. Samo osam minuta kasnije, Zrinjski je poravnao preko već pomenutog Modrića, da bi u posljednjim sekundama prvog poluvremena Admir Kajtaz ponovo donio vodstvo Plavima.

U nastavku susreta je postojao samo jedan tim. Već u 55. minuti je pogodio sjajni Zeba, nakon solo akcije Muharemovića koji je nanizao nekoliko protivničkih igrača. Deset minuta kasnije, Dželaludin Muharemović se i sam upisao u listu strijelaca, da bi potop domaćih kompletirao Omer Joldić u samom finišu, na asistenciju Zebe, koji mu je majstorski dodao loptu iz sjedećeg položaja.

Bio je to šlag na tortu fantastičnog proljetnog dijela sezone 2003/2004, pod vodstvom Milomira Odovića, u kojem je Željezničar osvojio čak 37 bodova. U subotu bi našoj ekipi bilo kakva pobjeda bila od velike važnosti, čime bi se nastavio niz od četiri vezana prvenstvena trijumfa.