Željezničar će u okviru 5. kola WWin Lige BiH dočekati Slogu, a utakmicu je najavio šef struke, Denis Ćorić.

Denis Ćorić:

– Što se tiče same ekipe Sloge, sav respekt. Znamo da nisu puno mijenjali. U svojim redovima imaju dosta iskusnih igrača i jedan kontinuitet, trener je tu više od godinu i po, ima preko 500 utakmica vođenja u Premijer ligi. Par puta sam naglasio da gledam samo kakva će moja ekipa biti. Prvi put otkako sam u Željezničaru, sve igrače imam na raspolaganju. Slatke brige. Imamo još tri treninga do utakmice. Dobra atmosfera, dobra energija. Nadam se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu. Vidjet ćemo kako će sve završiti.

– Vargas nije sa nama i neće biti sa nama, jer se zakomplikovalo nešto u vezi papira. Te stvari smo zatvorili. Što se tiče Huse i Stefana, oni konkurišu u nedjelju za utakmicu. Momci koji su se naknadno priključili trebaju vremena za adaptaciju. U Tuzli smo morali reagovati zbog spleta okolnosti, to nam je poremetilo dosta toga u nekakvom planu. No, oni su svi tu i spremni su. Tri su treninga do utakmice, pa ćemo odlučiti.

– Nećemo se lagati. Sigurno imamo u planu dovesti još jednog do dva igrača. Nije lako, kraj je prelaznog roka. Nećemo srljati. Činjenica je da tražimo i razgovaramo, pa ćemo vidjeti kroz koji dan kako će ti razgovori završiti. Nadam se da ćemo sa tim završiti sve što smo planirali. Ne bih o pozicijama, bit ćete pravovremeno obavješteni.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom od 18:45 sati. Prodaja ulaznica vrši se danas do 18:00 sati, u subotu od 10:00 do 18:00, te na dan utakmice od 10:00 sati.