Fudbaleri Željezničara su u okviru 8. kola WWIN Lige BiH remizirali sa Sarajevom 1:1.

U prvoj minuti Šabić iskosa šutira, Rockov brani. Minutu poslije ogromna prilika za Plave. Krpić je sa 40 metara pogodio prečku, potom Boljević šutira sa linije izbacuje Đuričković, u nastavku Hiroš dva puta šutira, ali je Rockov sjajnom odbranom spasio domaće.

Sarajevo prijeti u osmoj minuti. Kyeremeh je glavom šutirao, Muftić dobro odbranio u korner. Plavi su u 12. minuti postigli gol, Marković je bio strijelac, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Guliashvili u 14. minuti iskosa šutira, Muftić lako hvata.

Šabić sjajno u 15. minuti prolazi Đuričkovića, dodaje do Boljevića čiji udarac u posljednji trenutak blokira Jović. Udarac Hiroša iz 27. minute iz slobodnog udarca odlazi pored gola Sarajeva.

Željezničar je poveo u 42. minuti. Hiroš je lucidno podvalio za Aleksandra Boljevića koji hvata poluvolej i pogađa za 0:1.

Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Kyeremeh u 49. minuti iskosa sa 25 metara snažno šutira, lopta ide malo pored našeg gola. Mehmedović šutira u 59. minuti sa 20 metara, Muftić lijepo paradom brani. Domaći su poravnali u 61. minuti. Nakon kornera Soldo je postigao pogodak.

Ponovo Kyeremeh prijeti u 66. minuti iskosa, i ovaj put lopta ide pored gola. Pet minuta poslije Mustafić sa slične pozicije šutira pored našeg gola. Muftić u 73. minuti sjajno brani udarac Kyeremeha. Bordo tim prijeti i u 77. minuti, nakon ubačaja sa strane Beganović glavom šutira pored našeg gola.

U 83. minuti Muftić spašava Plave. Turkeš je izašao u situaciju jedan na jedan, ali Muftić sjajni brani u korner. U 95. minuti Mirčevski glavom šutira nakon ubačaja Šabića iz kornera.

Željezničar: Muftić – Galić, Cavnić, Karamarko, Marković – Karjašević, Al Jaber – Šabić, Hiroš, Boljević – Krpić. Još su igrali: Karić, Mirčevski, Cvetanoski, Odinaka

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Posušja. Utakmica na Grbavici počinje u 15:00 sati.

Fotogaleriju sa utakmice pogledajte ovdje.