Željo na utakmici sa Standardom igrao sa pet fudbalera iz svog omladinskog pogona

Željezničar je odigrao još jednu veliku utakmicu u Evropi, a i pored poraza navijači su zadovoljni rezultatom te sa nestrpljenjem očekuju revanš susret.

Fudbaleri Plavih su u Liegeu, posebno u drugom poluvremenu, pokazali da se mogu nositi sa mnogo jačim protivnikom, a sve navijače najviše raduje dobra partija mladih fudbalera koji su ponikli na Grbavici. Iako se radilo o jako značajnoj utakmici, Željo je igrao sa pet fudbalera iz vlastitog omladinskog pogona koji su mlađi od 21 godine, što pokazuje koliko Željezničar računa i vjeruje u svoje omladince.

Kerim Memija (19 godina) je igrao na desnom beku, Amir Hadžiahmetović (18) je u drugom poluvremenu gospodario sredinom terena, Damir Sadiković (20) je također odigrao dobar susret u veznom redu, Riad Bajić (21) se borio u vrhu napada, a junak iz Budimpešte, Dženis Beganović (19) je odigrao 15 minuta na poziciji lijevog krila.

Nadamo se da će navijači i simpatizeri Željezničara doći i podržati ekipu naredni četvrtak kada je na rasporedu revanš susret sa Standardom.

POGLEDAJ GALERIJU