Mlađi kadeti FK Željezničar trenutno nastupaju na Turniru prijateljstva u Bijeljini. U prvom kolu Plavi su savladali Dinamo Zagreb sa 3:2, dok su u drugom kolu bili bolji od subotičkog Spartaka sa 4:2.

Fudbaleri do 16 godina predvođeni trenerom Edimom Hadžialagićem bilježe dobre rezultate na tradicionalnom Turniru prijateljstva u Bijeljini. Željo se takmiči u grupi C sa selekcijama Dinama, Spartaka i OFK Beograda.

U jučerašnjem prvom kolu Željo je u sjajnoj utakmici bio bolji od zagrebačkog Dinama sa 3:2. Strijelci za naš tim su bili Nedim Aljić, Adin-Asim Sojkić i Armin Šarić. Za Modre je dva gola postigao Luka Budić.

Drugo kolo u grupi C je odigrano danas, a Željezničar je savladao Spartak iz Subotice sa 4:2. Za Želju su pogađali Panjeta, Mulamuratović, te dva puta Mujić. Golove za Spartak su postigli Žiža i Avdalović. Vrijedi istaći da je golman Plavih Muftić odbranio dva penala.

Željezničar i OFK Beograd su nakon prva dva kola prvi na tabeli sa po šest bodova, te će sutra u direktnom okršaju od 15 sati odrediti polufinalistu Turnira prijateljstva.