U-12 selekcija Omladinskog pogona FK Željezničar prošli mjesec učestvovala je na prestižnom međunarodnom turniru Styrian Champion Master 2016 igranom u Austriji.

Turnir se održao u mjestu Wildon nedaleko od austrijskog Gratza. Na turniru su učestvovale veoma kvalitetne selekcije iz renomiranih evropskih klubova, a neki od njih su Borusija Dortmund, Basel, Red Bull Salzburg, Austrija Wien, Rapid Wien, Dinamo Zagreb.

Željo je na turniru odigrao 13 utakmica, a ostvario je šest pobjeda, dva remija i pet poraza. Plavi su savladali Basel, Sturm, Slaviju Prag, Ferencvaros, Drava Ptuj te bečku Austriju. Dva remija su zabilježena protiv Borusije Dortmund i Dinama iz Zagreba dok su omladinci sa Grbavice poraženi od Red Bull Salzburga, Borusije Dortmund, Basela, Haladaša i zagrebačkog Dinama.

Posebnu zahvalnost izražavamo našem bivšem fudbaleru i reprezentativcu BiH, Samiru Muratoviću, koji je našim dječacima uručio prigodne poklone i koji je tokom cijelog turnira našim dječacima bio najveća podrška.