Protekli vikend je u Sarajevu odigran 8. Međunarodni turnir Šampion junior kup 2018, a selekcije Omladinske škole FK Željezničar bile su najuspješnije u čak tri konkurencije. 

Turnir je igran na pomoćnim terenima Grbavice, Koševa, te u Halilovićima. Turnir je okupio veliki broj ekipa iz regiona, a ovo već tradicionalno takmičenje organizovano je za šest kategorija. Za godišta 2003., 2005. i 2006. titule najboljih su ponijeli omladinci našeg Kluba.

U-15 selekcija Plavih odigrala se sjajan turnir, a nakon prolaska u finale deklasirali su gradskog rivala Sarajevo sa visokih 5:0.

U-13 selekcija Željezničara je također osvojila prvo mjesto na turniru, a u finalu su savladali beogradsku Crvenu zvezdu sa 4:3 nakon izvođenja penala.

U-12 tim Plavih sa Grbavice je igrao najbolji fudbal u svojoj kategoriji i nakon što su izbacili sve rivale u finalu su savladali Akademiju Sarajevo sa 3:1.

Selekcije U-17 i U-15 su turnir završili na trećim mjestima. U-14 selekcije su uzele učešće sa dvije ekipe. Željezničar plavi su završili na trećem mjestu, a Željezničar bijeli na četvrtom. U-19 selekcija mlađih kadeta turnir je okončala na drugom mjestu.

Omladinci Plavih su se proslavili i sa individualnim nagradama. Najbolji igrač turnira u konkurenciji fudbalera do 15 godina je Dario Ćorić, a također i u konkurenciji do 13 godina najbolji igrač je omladinac našeg Kluba, Damir Karkin. U selekcijama U-12 najbolji fudbaler je bio Aiman Šemdin, dok je za najboljeg golmana izabran Imad Šišić. Timur Helać i Ali Serdarević su u konkurencijama U-17 i U-14 ponijeli laskave titule najboljih strijelaca.

FK Željezničar čestita svojim talentovanim omladincima i trenerima na zapaženim rezultatima. Grbavica škola fudbala!