Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru prvog kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od banjalučkog Borca sa 1:0.

U trećoj minuti je Stokić pokušao sa 20 metara, ali je Ružić dobro branio. Četiri minute poslije Kokotov udarac iz voleja odlazi pored gola Borca. U 13. minuti je Uzelac povukao loptu, Kokot ubacio, a u posljednji trenutak ispred Đelmića reaguje Ilić. Jović je u 25. minuti prošao pored Memije, ali je potom slabo šutirao.

Sedam minuta poslije je Vidović slabo šutirao, a u narednom napadu su domaći poveli golom Petra Ilića. Dvije minute nakon gola Borac je prek oKoljića imao veliku priliku, ali je Antolović spasio naš tim.

Četiri minute prije kraja je Bajić šutirao, a Ružić sigurno odbranio. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Borca sa 1:0.

Od prve minute drugog dijela umjesto Stokića i Kokota su igrali Hadžiahmetović i Beganović. U 51. minuti je Subić povukao loptu sa svoje polovine, prošao nekoliko igrača, šutirao, a Antolović odličnom parado mspasio naš gol. Minutu poslije Hadžiahmetović šutira, a Ružić brani.

Jović je pokušao iz slobodnog udarca u 57. minuti, a nedugo zatim Đelmićev pokušaj brani Ružić. Đelmić je ponovo pokušao u 71. minuti kada je stativa spasila Borac. Šest minuta poslije Predragović je propustio odličnu priliku za Borac kada je glavom šutira preko gola. U 79. minuti je Đelmića zamijenio Tiago.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u četvrtak od 20:30 u Belgiji protiv domaćeg Standarda iz Liegea.