Fudbaleri Željezničara su u okviru prve utakmice polufinala Kupa BiH poraženi od Širokog Brijega sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Musa, Kerla, Bogičević, S. Stevanović – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić. Za domaće su igrali: Bilobrk – Bralić, Pandža, Barišić, Marković – Lončar, Zlomislić – Ćorluka, Wagner, Menalo – Krstanović.

U osmoj minuti je Bogičević zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Menalom. Slobodan udarac sa 25 metara je izveo Wagner i šutirao preko gola. Plavi su zaprijetili u 17. minuti. Zeba je ubacio iz kornera, a Kerla glavom šutira pored gola. Zlomislić je u 22. minuti pokušao sa distance, ali lopta odlazi desetak metara pored našeg gola.

M. Stevanović je u 31. minuti sjajno ubacio, a Lendrić sa pet metara glavom loše zahvatio loptu i šutirao pored gola. Tri minute poslije Željo još jednom prijeti. Sa 20 metara je lijevom nogom pokušao Zeba, ali lopta odlazi malo pored stative domaćeg gola. U 39. minuti je Široki imao sjajnu priliku. Nakon ubaćaja Menala, Wagner se našao u kaznenom prostoru i šutirao visoko preko gola iz dobre pozicije. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Foto: sport1.ba

Menalo je u drugoj minuti drugog dijela iskosa prizemno šutirao, ali je Kjosevski izbacio u korner. Musa je u 53. minuti dobio žuti karton, a kao i kod kartona Bogičevića, nakon prekršaja nad Menalom. Nakon slobodnog udarca ubacio je Marković, Bralić iz dobre situacije volej udarcem šutirao, a Kjosevski sjajno odbranio. Ipak, minutu kasnije domaći dolaze u vodstvo. Nakon dodavanja sa strane, Ivan Krstanović je našao sam pred našim golom i pogodio za slavlje domaćina.

Tri minute nakon gola, još jedna prilika za Široki. Krstanović je iskosa snažno šutirao, a Kjosevski izbacio u korner. Zbog prigovora je S. Stevanović dobio žuti karton. Nakon kornera je Pandža imao priliku, ali su Plavi imali sreće i ostalo je 1:0. U 64. minuti domaći ponovo prijete. Lončar je ubacio, a Bralić glavom šutirao malo pored našeg gola.

Radinović je u 68. minuti zamijenio Markovića. Minut poslije Krstanovića je zamijenio Čabraja. Zeba je u 71. minuti ubacio iz kornera, a M. Stevanović iz gužve šutirao, loptu je u korner odbio Lončar. Nakon još jednog kornera Lendrić je zahvatio loptu glavom, ali nije bilo opasnosti po domaći gol. Čabraja je glavom u 74. minuti šutirao, Kjosevski je uhvatio loptu. Isti igrač dvije minute poslije snažno šutira pored našeg gola.

Zebu je u 77. minuti zamijenio Bekrić. Upravo je Bekrić u 80. minuti povukao loptu, odigrao do M. Stevanovića koji iskosa šutira u dobro postavljenog Bilobrka. Lendrića je u 85. minuti zamijenio Nikolić. Baraban je u isroj minuti zamijenio Wagnera. Do kraja se rezultat nije mijenjao. Uzvratni susret se igra za sedam dana na Stadionu Grbavica.

Foto: sport1.ba

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Sarajeva. Derbi na Grbavici se igra u subotu od 19:30 sati!