Željezničar će 29. novembra na svojoj Grbavici u okviru prijateljskog susreta dočekati turskog superligaša, ekipu Konyaspora čiji dres duži niz godina s mnogo uspjeha nose Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović.

Konyaspor je prošlu sezonu završio kao trećeplasirani u Superligi Turske pa s punim pravom možemo reći da Željezničar na Grbavicu dovodi respektabilnog protivnika koji će privući veliki broj navijača. Još jedan razlog za istinski spektakl na Grbavici su Željina djeca, nekadašnji prvotimci Plavih, reprezentativci BiH, Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović koji su već nekoliko godina jedni od najboljih pojedinaca Konyaspora.

Klub Konyaspor je osnovan 1922. godine u turskom gradu Konya i u ovoj godini je obilježio 100 godina postojanja. Domaće utakmice igraju na prelijepom i super modernom Metropolitan stadionu kapaciteta 42.000 sjedećih mjesta. Konya je 2017. godine osvojila Kup i Superkup Turske i u periodu od posljednjih nekoliko godina igraju bitnu ulogu u turskom fudbalu.

Pored aktuelnih Šehića i Hadžiahmetovića, dres Konyaspora je s uspjehom nosio i Riad Bajić, još jedan bivši igrač Plavih.

Prijateljski susret Željezničara i Konyaspora igra se na Grbavici, 29. novembra, od 18:00 sati.