FK Željezničar se iskreno zahvaljuje svim navijačima na velikoj podršci, fer i sportskom navijanju na utakmicama UEFA Omladinske Lige prvaka, te svim sponzorima i partnerima Kluba.

Juniori Željezničara su u ovogodišnjem takmičenju Omladinske Lige prvaka dospjeli među 24 najbolje ekipe Starog kontinenta. Izbacivši Ludogorets i Lokomotivu Plavi su napravili historijski rezultat i dočekali španski Atletico, jednog od favorita za osvajanje Lige prvaka. U odličnoj utakmici pred 7.500 gledalaca Jorgandžije su slavile sa 3:1, ali naša ekipa je ostavila srce na terenu što je potvrdio veliki aplauz navijača nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Čitavim tokom takmičenja Željo je imao veliku podršku, a statistički i jednu od najboljih posjeta i Omladinskoj Ligi prvaka. Atmosfera sa Grbavice je obišla region i Željezničar je još jednom pokazao svoju sinergiju i veliku familijarnost. Još jednom iskazujemo zahvalnost svim navijačima na dolasku, fer i sportskom navijanju, a pohvale za atmosferu od jednog velikana kao što je Atletico Madrid sigurno potvrđuju navedeno.

Ovom prilikom FK Željezničar se zahvaljuje i svim partnerima i sponzorima na podršci u radu Omladinske škole u prethodnom periodu, te svim medijima koji su na dostojan način pratili predstavnika BiH u Ligi prvaka.

Ovo je zajednički uspjeh porodice Željezničar!

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba