FK Željezničar izražava zahvalnost na saradnji dugogodišnjem načelniku Općine Novo Sarajevo, Nedžadu Koldži i svim članovima dosadašnjeg Općinskog vijeća. Također, FK Željezničar upućuje čestitke novom načelniku, dr. Hasanu Tanoviću i novim članovima Općinskog vijeća, te se nadamo da će se saradnja između Općine i njenog najvećeg brenda podići na još viši nivo.

FK Željezničar je sportski klub koji je od javnog interesa za Općinu Novo Sarajevo i već duži niz godina s ponosom prezentuje Općinu u najboljem svjetlu na domaćim i evropskim takmičenjima. Stadion Grbavica je trenutno najuslovniji stadion u BiH i trenutni dom A reprezentacije BiH, a uz očekivani nastavak administrativne i finansijske pomoći od strane Općine Novo Sarajevo Klub će nastaviti s infrastrukturnim projektima, jačanjem Omladinske škole i nastavkom provođenja javnog interesa.

FK Željezničar se još jednom zahvaljuje Nedžadu Koldži i članovima Općinskog vijeća, te čestitamo i želimo dobrodošlicu novom načelniku Općine, dr. Hasanu Tanoviću i novim članovima Općinskog vijeća.