Kolektiv FK Željezničar izuzetno je sretan i ponosan što se reprezentacija Bosne i Hercegovine vraća na Stadion Grbavica, a sve zahvaljujući projektu “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu“ koju ste vi, dragi navijači, podržali. Stoga vas pozivamo na današnju utakmicu mlade reprezentacije, te da na taj način proslavimo povratak reprezentativnog, evropskog fudbala u Dolinu ćupova.

Prije samo pola godine bilo je nezamislivo da se utakmica jedne od naših reprezentativnih selekcija odigra na Stadionu Grbavica. Ipak, uz velike napore rukovodstva Kluba, nosioca projekta evropske Grbavice, te naravno naših navijača, s ponosom ćemo danas od 16 sati ugostiti mlade reprezentacije BiH i Norveške.

Posljednju utakmicu na Grbavici, mlada reprezentacija je odigrala 1. juna 2012. godine, a slavila je visoku pobjedu od 3:0 na selekcijom Bjelorusije. Dakle, nakon nešto više od četiri godine, ponovo ćemo uživati u dobrim potezima budućih A reprezentativaca naše domovine. Danas, od 16 sati, na našem stadionu ćemo gledati i nekoliko Željinih dječaka koji su uvijek predvodili sve selekcije reprezentacije do dobrih rezultata. Na današnjem susretu će za prvih 11 konkurisati Damir Sadiković, potom Riad Bajić, te naši bivši omladinci Haris Hajradinović, Armin Čerimagić i Amer Gojak. Među pozvanima su i Kerim Memija i Amir Hadžiahmetović, ali oni nažalost neće konkurisati za utakmicu zbog kartona.

FK Željezničar sa ponosom i zadovoljstvom poziva sve navijače Kluba da dođu na Stadion Grbavica, danas u 16 sati, i podrže mladu reprezentaciju, a samim tim i projekat evropske Grbavice bez kojeg bi se današnja utakmica igrala na nekom drugom stadionu. Svim donatorima projekta evropske Grbavice može biti veliko zadovoljstvo jer su svojim donacijama omogućili dolazak reprezentacije u svoj drugi dom, Stadion Grbavicu.

Ulaznice za utakmicu kupiti se mogu u poslovnicama ovlaštene partnerske agencije “Centrotrans“ dok će se prodaja vršiti i na platou Stadiona Grbavica od 10 sati. Cijene ulaznica iznose 7 KM za tribinu Zapad i 5 KM za tribinu Sjever.

Mi smo Željini, Željo je naš!