FK Željezničar i kompanija Vitinka potpisali su ugovor o sponzorstvu na godinu dana.

Porodica Plavih bogatija je za još jednu respektabilnu kompaniju. Riječ je o Vitinki, fabrici mineralne vode i bezalkoholnih pića.

Vitinka je prepoznala zdrav razvojni proces kao i utemeljene vrijednosti Kluba i sa ponosom možemo reći da je ovo početak uspješne saradnje na obostrano zadovoljstvo. Kompanija će nastaviti da podržava zdrav način života i da bude pouzdan partner ljudima koji su aktivno uključeni u sport i koji nastoje da postižu vrhunske rezultate, rekli su iz Vitinke.

Iznimno je zadovoljstvo poželjeti dobrodošlicu i biti komplementaran sa još jednim jako reputativnim i prosperitetnim partnerom. Akcenat naše saradnje biće na promociji energetskog pića “Rooster” kao i ostalih proizvoda iz bogatog asortimana koje koje prate značajne tehničko-tehnološke inovacije, koje imaju za cilj, postizanje znatno većeg stepena kvaliteta i sigurnosti svih Vitinkinih proizvoda. Infrastrukturalna unapređenja kao i nabavka novih LED bannera u značajnoj mjeri će doprinjeti ka efektivnijoj promociji Vitinkinih proizvoda i jačanju percpecije o istim, istakla je Amira Bajrović iz FK Željezničar.

Vitinka AD Kozluk osnovana je 1974. godine u Kozluku, opština Zvornik. Pored mineralne vode, koja je u vrijeme osnivanja fabrike bila jedini proizvod, danas se u fabrici u Kozluku proizvodi i puni više različitih gaziranih osvježavajućih bezalkoholnih pića. Najpoznatiji proizvodi Vitinke su voda Vivia, ledeni čaj niceTea, gazirano piće Exotic i mnogi drugi.