Mladi bh. reprezentativac Kerim Memija je od danas novi član danskog drugoligaša VB Alliancen Vejle. 21-godišnji Memija je karijeru počeo u Omladinskoj školi FK Željezničar, a u prvom timu je debitovao sa 18 godina. Kao navijač Željezničara od malih nogu, upornošću i marljivim radom ostvario je san da zaigra u dresu najdražeg kluba, a sada se ponovo vraća u navijačku ulogu.

– Klub je sa predstavnicima danskog drugoligaša dogovorio obeštećenje prije nekoliko dana ali nismo željeli ništa uraditi bez saglasnosti igrača. Jednostavno nismo željeli finalizirati transfer dok Kerim nije dogovorio svoje uslove sa Vejleom. Drago nam je da je transfer realizovan na zadovoljstvo kluba i igrača, jer Kerim je cijelu svoju karijeru proveo na Stadionu Grbavica i dobro znojem natopio plavi dres. Memija je dobio dobar ugovor, a Željezničar adekvatno obeštećenje uz procenat od idućeg transfera. Memiji želimo puno sreće u nastavku karijere, rekao je Aldin Čenan, sportski direktor Kluba.

Kerim Memija se danas u suzama ispred Plavog zida oprostio od saigrača koji su otputovali u Antaliju na završni dio priprema pred drugi dio sezone.

– Želio bih da se zahvalim FK Željezničar na svim ukazanim prilikama i našim navijačima koji su mi uvijek pružali podršku. Nadam se da ću se jednog dana opet vratiti na Grbavicu. Ovo možda nije veliki iskorak u mojoj karijeri ali sigurno je „međukorak“ ka mom nekom daljem napredovanju. Mislim da je ovo lijepa prilika da se dalje formiram kao igrač i napredujem, rekao je Memija za fkzeljeznicar.ba.

Prvu utakmicu u dresu Željezničara, Memija je odigrao 16.03.2014.godine protiv Slavije u gostima kada je rezultat bio 1:1. Od tada do danas skupio je 75 nastupa uz četiri postignuta gola.

FK Željezničar se zahvaljuje Kerimu Memiji na dosadašnjem doprinosu Klubu, te mu u nastavku karijere želimo mnogo sreće i uspjeha