VIDEO: Riad Bajić najbolji strijelac BH Telecom Premijer lige BiH

Napadač našeg Željezničara, Riad Bajić, nakon 30 odigranih kola najbolji je strijelac BH Telecom Premijer lige BiH sa 15 postignutih golova.

Naš Željezničar je prvenstvo završio na drugoj poziciji sa 63 osvojena boda uz gol-razliku od 52 postignuta i 22 primljena pogotka. Najbolji strijelac naše ekipe je Riad Bajić sa 17 postignutih golova, od toga 15 u prvenstvu te je tako ispred Steve Nikolića odnio laskavu titulu najboljeg golgetera u ligi.

Pored prvenstva, Bajić je nastupao u Kupu BiH i u kvalifikacijama za Evropa ligu, te je na oba pomenuta takmičenja postigao po jedan pogodak. Pored 17 golova, Riad je i proigravao svoje saigrače, a ubilježio je sedam uspješnih asistencija.

Navijačima jedan od omiljenih igrača je golove postizao Zvijezdi (tri), Olimpicu (dva), Mladosti (dva), Čeliku (dva), Slaviji (dva), Vitezu (dva), Drini, Širokom, Veležu te makedonskom Metalurgu. Svojom, svima poznatom, ubojitom ljevicom je postigao čak 15 od 17 golova, dok je po jednom tresao mrežu glavom i desnom nogom.

Tri gola je postigao van kaznenog prostora, dok je ostalih 14 puta poentirao unutar 16 metara. Bajić je na terenu proveo ukupno 2647 minuta, što dovodi do podatka da je Riad postizao gol svakih 136 minuta.

Dvadesetjednogodišnji Riad je za Željezničar debitovao 16. jula 2013. godine na utakmici između Viktorije Plzen i našeg Željezničara. Nakon toga je ubilježio 59 nastupa te je potigao 22 gola. Nastupao je za juniorsku, a sada je član mlade reprezentacije. Također, obavio je protekle pripreme sa A reprezentacijom naše zemlje.

POGLEDAJ GALERIJU