Danas je u Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana konferencija za medije na kojoj su se povodom početka priprema obratili sportski direktor, Elvir Rahimić i šef stručnog štaba, Denis Ćorić.

Elvir Rahimić:

– Obavili smo razgovor sa svim igračima, pogotovo sa starijim, mogu reći legendama kluba. Uz jedan dogovor, odlučili smo da oni budu dio nas i u budućnosti. Nadam se da će ostati i Cocalić i Štilić, bit će dio nas. Pokušat ćemo da im nađemo mjesta gdje mogu najbolje da pomognu FK Željezničar. Da, ako Bog da, svi zajedno napravimo ono za što smo došli tu.

– Prije svega, želimo jednu stabilizaciju kluba, finansijsku, marketinšku, igračku. Moramo napraviti jednu stabilizaciju. Kako se radilo prije, neće se raditi dok smo mi tu. Pokušat ćemo sve da Željo bude tamo gdje treba biti. Da vidimo jednog evropskog Želju. To je naš cilj i zato smo tu. Ovo što smo zatekli u klubu, nije dobro, ali zato smo tu, da ispravimo to i napravimo dobar fundament za budućnost. Naši navijači su željni uspjeha i evropskih utakmica na Grbavici. 

Kompletno obraćanje pogledajte na YouTube kanalu FK Željezničar.

Denis Ćorić:

– Što se tiče samog cilja, rekao sam da ne želim nikakve bombastične izjave, ali želim maksimalan i profesionalan odnos. Želim da svi budemo bolji nego prošle godine. Ne bih se vraćao na to šta je bilo. Želim da gledamo boljeg, čvršćeg i hrabrrijeg Želju i da ćemo napraviti dobre stvari. Da obećavam nešto, neću i ne želim. 

– Cijelu ligu poznajem vrlo dobro. Igrači koji su već tu nam mogu biti pojačanja i vjerujem da će svojim zalaganjem dokazati se meni i navijačima. Naravno da ćemo gledati da u hodu kompletiramo ekipu. Ja kao trener želim kvalitet, a ne kvantitet. Nismo izašli u Evropu, teško je onda i privući nekog igrača. U komunikaciji sam sa sportskim direktorom i ljudima u klubu, vjerujem da ćemo pokušati naći najbolje rješenje. Znam ko je Željo i šta znači svima. 

– Hvala Dini Đurbuzoviću na svemu što je napravio. Znam šta je napravio za Želju. U svoje ime i ime cijelog stožera, kapa do poda. Prvo što sam napravio je bio moj poziv prema Dini, telefonski. Rekao sam, Dino, čim dođem u Sarajevo, da sjednemo, jer ja Dinu izrazito cijenim kao čovjeka i trenera. On će nam biti na raspolaganju 24 sata. Od njega se može učiti, jer je DNK Želje. Drago mi je što ste postavili to pitanje. Sa Dinom imam dogovoren ručak. Radujem se tom susretu i Dino će ostati uposlenik kluba.

Kompletno obraćanje pogledajte na YouTube kanalu FK Željezničar.