Fudbaleri našeg Željezničara su Pod Bijelim brijegom poraženi od Zrinjskog sa 2:1, a jedini gol za Plave je postigao Tiago.

Prvo poluvrijeme je otvorilo nekoliko poluprilika domaćih, a u 33. minuti Željo je poveo. Mladenović je uputio udarac, Tiago presjekao loptu, šutirao, Karačić mu odbranio, ali je odbijenu loptu pospremio u mrežu. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika.

U drugom poluvremenu je Željo propustio nekoliko odličnih prilika. Prvo Kokot u petercu nije zahvatio loptu, potom udarac Tiaga brani Karačić, a najbolju priliku propušta Đelmić kada izlazi pred gol domaćih, ali šutira preko gola. U 8. minuti Mladenović je zaradio crveni karton, što je dalo dodatna krila Zrinjskom. Dvije minute nakon toga Ognjen Todorović pogađa našu mrežu za poravnanje rezultata.

Plavi u sudijskom vremenu dobro kombinuju, ali Đelmić u završnici ne uspijeva matirati Karačića. I kada se činilo da će rivali ponovo podijeliti bodove, Miloš Filipović je u 95. minuti pogodio za veliko slavlje domaćih i pobjedu protiv Želje.

U nastavku pogledajte najzanimljivije trenutke sa utakmice.