Dokumentarni film “Fata“, autora Vedrana Drljevića, premijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a od danas je dostupan i na internetu.

Film donosi priču o dugogodišnjoj navijačici Fudbalskog kluba Željezničar, koja je svojim prisustvom i podrškom voljenom klubu postala jedna od najomiljenijih osoba na Grbavici.

O legendarnoj Fati su u filmu govorili bivši fudbaleri Želje, Hadis Zubanović, Bulend Biščević, Mišo Smajlović, Adnan Gušo, Marijan Antolović, Zajko Zeba, bivši treneri, Milomir Odović i Jusuf Šehić, uposlenik Kluba, Dino Pekić, nekadašnji predsjednik Kluba, Kemal Kozarić, bivši trener Sarajeva, Husref Musemić, te navijač Želje, Adnan Mahmutović Java.

– Film Fata je topla ljudska priča koja govori o jedinstvenoj vrsti ljubavi. Fata je imala težak život i bila je uskraćena za mnoga dobra koja mi imamo u svakodnevnim životima. Ipak, zadovoljstvo je našla u Želji i to je ljubav koja se ne može opisati riječima. Ta ljubav je uzvraćena i zbog toga sam odlučio snimiti film
, kazao je autor filma Vedran Drljević.

Na filmu su pored Drljevića još radili Adis Hurem, Samir Cacan i Dževad Arnautović, dok muziku potpisuju Šehsudin Osmanović i bend Man Down.

Drljević ističe i to kako je film snimljen uz nesebičnu podršku Fudbalskog kluba Željezničar, te 1921 TV.