Željezničar će u okviru 3. kola M:tel Premijer lige BiH dočekati Borac, a tim povodom obratio se Amar Osim, šef stručnog štaba.

– Teška utakmica, kao i svaka u ovoj ligi. Početak je pokazao da su razlike veoma male, osim jedne visoke pobjede Borca u prvom kolu. Sve ostalo je tu negdje, istina i mi smo pobijedili prilično ubjedljivo, ali znamo da tolika razlika u kvalitetu nije uopšte. Borac je prilično dobro startovao, puni su samopouzdanja, ali i mi smo. Startali smo dobro, pokazali smo čak i mali napredak u odnosu na prvu utakmicu u nekim segmentima i ako budemo sutra daljnji napredak pokazali, a ponovili volju i energiju imamo razloga biti optimisti. Imamo sve igrače na koje smo mogli računati u Bijeljini, e sad kako ćemo igrati i u kojoj formaciji nismo još odlučili. Pokušat ćemo nešto iskombinovati da izvučemo najbolji mogući rezultat. Stavit ćemo igrači koji bi nekako najmanje pogodovali Borcu, hajmo tako to reći i na taj način pokušati ih dovesti u nezgodnu situaciju, a samim tim sebe dovesti u bolju poziciju za ostvarivanje dobrog rezultata, istakao je Osim.

Utakmica se igra u utorak na Grbavici, bez prisustva gledalaca, sa početkom od 17:00 sati uz direktan prenos na Areni Sport 1.

https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/posts/3119128414835552