VIDEO: Hadžiahmetović strijelac, Memija i Sadiković odlični protiv Engleske

Juniorska i mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas su igrali kvalifikacione susrete, a zapažene nastupe su imali naši fudbaleri.

Mlada reprezentacija BiH danas je na Stadionu Koševo remizirala sa favoriziranom Engleskom odigravši 0:0. Svih 90 minuta su odigrala dva baša fudbalera, Kerim Memija i Damir Sadiković. Memija je igrao na poziciji desnog beka gdje je odlično obavljao defanzivne zadatke protiv fudbalera Chelsea, Loftus-Cheekea. Sadiković je igrao na poziciji zadnjeg veznog. Pored pomenutih prvotimaca Želje, još dva fudbalera koja su ponikla na Grbavici su igrala današnju utakmicu, a riječ je o Arminu Čerimagiću i Harisu Hajradinoviću.

POGLEDAJ GALERIJU

Juniorska reprezentacija naše zemlje je poražena u Azerbejdžanu od Ukrajine sa 3:1. Izabranike Tonija Karačića je u vodstvo doveo Amir Hadžiahmetović fantastičnim pogotkom. Ipak, Ukrajinci su preko Gutsuliaka koji je postigao dva gola, te Schcbetuna došli do pobjede. Nastup su ubilježila četiri naša fudbalera, Emir Ćutahija, Kemal Osmanković, Ismail Duraković i Amir Hadžiahmetović. Narednu utakmicu na kvalifikacionom turniru naša reprezentacija igra 15. novembra protiv domaćina Azerbejdžana.

https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=i2EQMuka5_o&app=desktop