U nedjelju će naš Željezničar dočekati ekipu Širokog Brijega, a prije početka utakmice hor Pontanima će izvesti Grbavicu.

Atmosfera među navijačima pred nastavak sezone je na zavidnom nivou. Svi željno iščekuju nedjeljni duel sa Širokim, a Uprava je za navijače pripremila još jedno iznenađenje. Naime, prije početka utakmice hor Pontanima će sa terena Stadiona Grbavica izvesti, zajedno sa navijačima, popularnu Grbavicu.

Hor Pontanima je formiran 1996. godine u Sarajevu. Ono što je specifično za ovaj hor je da okuplja više od 60 ljudi iz svih religija i uvjerenja, koji se bave muzikom ili vole pjevanje. Na koncertima i nastupima hor izvodi duhovne kompozicije svih religijskih zajednica današnje BiH: hebrejske, pravoslavne, katoličke i islamske tradicije, kao i afro-američke i krišna kompozicije. Od 1996. do danas izveli su preko 300 nastupa, koncerata i susreta. Pontanima je gostovala u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Mađarskoj, Švicarskoj, SAD i Kini, a u nedjelju će gostovati i na našoj Grbavici.

Dodajmo i to da je Mladenu Vojičiću Tifi jučer uručena članska kartica.

Spremimo šalove, grla i dlanove i otpjevajmo Grbavicu zajedno!