Željezničar će u okviru 33. kola m:tel Premijer lige gostovati Slobodi, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i prvotimac, Semir Štilić.

Nermin Bašić:

– Došli smo do toga što smo sanjali. Finalna utakmica, zadnja, koja nam donosi jako puno, utakmica od ogromnog značaja za obje ekipe. Utakmicu će dobiti hrabrija ekipa, koja bude vjerovala, koja bude prije svega mentalno jaka. Sloboda igraju kući, imaju odličnu ekipu, sa nekim igračima koji su napravili odlične karijere, Komazec, Vranješ, Husejinović, Bukvić, Jusić, Bekić, mladi Mehmedović igra sjajno. Ovakva igra u Tuzli zaslužuije sigurno Premijer ligu. Trener je jako mlad, ambiciozan i želi da se dokaže. Evropa je za nas izgledala jako daleko, nedostižno, ali smo puno radili, jako puno stvari smo poboljšali, vjerovali smo i pokazali smo karakter kada je bilo najteže, kada se prvenstvo lomilo, ekipa je pokazala pobjednički mentalitet i da može da se sa time da se nosi u teškim trenucima. Kroz ovaj turbulentni period smo narasli svi skupa i daje nam to za pravo da možemo da vjerujemo u snove koje smo sanjali, rekao je Bašić.

Semir Štilić:

– Odlična je atmosfera. Pripremamo se u miru, znamo važnost utakmice, svjesni smo šta nam znači nedjeljna utakmica. Na nama je da istrčimo 90 minuta, da damo sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno za plasman u Evropu. U klubu kao Željezničar pritisak je sastavni dio i sasvim je normalno da je svaka utakmica pod pritiskom. Naravno, ova utakmica je finalna, ako ne uspijemo ostvariti cilj to će biti jedan mali neuspjeh. Imamo kvalitetnu ekipu koja se uspjela nositi sa pritiskom i mislim da se u nedjelju možemo nositi sa tim i ostvariti dobar rezultat.

Utakmica se igra u nedjelju od 17:00 sati.