Mladen Veselinović je ove sezone jedan od najstandardnijih fudbalera Željezničara. Sa Željinim krilom razgovarali smo o izolaciji, treninzima i mogućnosti nastavku prvenstva.

– U potpunosti se pridržavam uputa izolacije, a vrijeme provodim odmarajući i trenirajući. Svaki dan treniram i tako održavam formu. Jedino u slučaju potrebe izađem do marketa. U ovom vremenu najviše mi nedostaju utakmice, huk s tribina Grbavice i zajednički treninzi sa saigračima, kazao je Veselinović na početku razgovora, a potom se dotakao fizičke spreme igrača.

– Mislim da svaki igrač mora biti ne samo fizički spreman već i psihički. Samo da se što prije riješi ova situacija, smatram da se kroj jedan dio priprema svi možemo jako brzo vratiti na optimalni dio forme.

Skoro sva prvenstva u Evropi su prekinuta do daljnjeg, a svi očekujemo što brži nastavak igranja Premijer lige i Kupa. Krilni fudbaler Plavih ističe da je jedino bitno da se sve odigra do kraja.

– Iskreno se nadam nastavku sezone. Bitno je da se odigra do kraja iz mnogo razloga. Mislim da se može igrati u tempu srijeda subota, ali ne u konstantnom ritmu, već da se neka srijeda i preskoči. Nije 11 kola mnogo, može se to za manje od dva mjeseca odigrati i nadam se da će se takve odluke i donijeti. Teško je reći gdje bi bili da se nije prekinulo, ali sigurno da smo bili na dobrom putu i u uzlaznoj formi, riječi su Veselinovića koji je u ovoj sezoni odigrao 20 utakmica, postigao dva gola i dodao sedam asistencija.

– Budite strpljivi, sve u životu prođe, ne trebamo dizati paniku i ostanite kod kuće da što prije izađemo iz ove situacije, rekao je Mladen Veselinović za kraj.