U srijedu će na našoj Grbavici biti odigran susret UEFA Omladinske Lige prvaka između Željezničara i španskog Atletico Madrida. Glavni sudija susreta dolazi iz Turske, prodaja ulaznica počinje sutra, a direktan prijenos će ići na osam televizijskih kanala na tri kontinenta.

Juniori Željezničara napravili su historijski rezultat plasiravši se među 24 najbolje ekipe do 19 godina u Evropi. Izbacili su bugarski Ludogorets, te hrvatskog prvaka, zagrebačku Lokomotivu. Naredna prepreka sjajnoj generaciji Plavih je španski Atletico Madrid. Klub čiji seniorski tim u posljednjih nekoliko godina je čak dva puta igrao finale Lige prvaka.

Naša ekipa svjesna je kvalitete Madriđana, ali u utakmici u kojoj nemaju šta izgubiti upravo podrška navijača može biti ključna. Ovi momci su podršku zaslužili i očekuju ispunjene tribine Grbavice koja je u protekloj godini nakon niza infrastrukturnih projekata ugostila kvalifikacije za Evropsku ligu, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a i UEFA Omladinsku Ligu prvaka.

Da je interesovanje za ovu utakmicu veliko i da je UEFA-ino takmičenje veoma cijenjeno govori podatak da će direktan televizijski prijenos biti emitovan na osam TV kuća na tri kontinenta. Glavni sudija susreta je Turčin, Mete Kalkavan koji je u ovoj sezoni sudio veliki broj utakmica u turskom prvenstvu, te Evropskoj ligi. Vrijedi istači da je do sada ukupno akreditovano 84 predstavnika medija iz četiri države.

Sigurno da nas u srijedu očekuje veliki spektakl, a vaš dolazak će ga učiniti istinskim. Prodaja ulaznica za utakmicu počinje sutra od 10 sati, a cijene su po 5 KM za tribine sjever i istok, 3 KM za južnu stranu te 10 KM za zapadnu tribinu. Prihod od ulaznica će namijenjen je Omladinskoj školi FK Željezničar. Stoga, napunimo u srijedu Grbavicu i pjesmom nosimo juniore do povijesnog rezultata!