FK Željezničar koristi priliku da se zahvali Općini Novo Sarajevo za dugogodišnju saradnju i pomoć u realizaciji zajedničkih projekata.

Uvjereni smo da će se na osnovu konkretnih prijedloga ova saradnja poboljšati i intenzivirati u narednom periodu. Budući model rada FK Željezničar će stvoriti preduslove da lokalna zajednica bude aktivan partner i doprinese razvoju omladinske škole i infrastrukturalnih projekata. Petsto mladića u omladinskom pogonu se svakodnevno obrazuju u sportskom duhu i u zajedničkom je interesu da se osiguraju bolji uslovi za njihovo napredovanje.

Izgradnja Stadiona Grbavica je projekat od strateškog značaja. FK Željezničar će u saradnji sa lokalnom zajednicom u najkraćem roku riješiti administrativna pitanja – građevinsku i urbanističku dozvolu, te izmjenu regulacionog plana, kako bi se sa zainteresovanim partnerima krenulo u realizaciju evropske Grbavice.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, g. Nedžad Koldžo, će sutra posjetiti Stadion Grbavica povodom završetka zajedničkog projekta obnove svlačionica.

Mi smo Željini, Željo je naš!