Povodom kraja finansijske godine i završetka jesenjeg dijela takmičenja, Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar ovim putem obavještava sve vjerne sponzore, navijače, simpatizere i prijatelje Kluba kao i širu javnost, da će u narednom periodu, a najkasnije do kraja godine biti predstavljeni finansijski i operativni rezultati Kluba za 2015. godinu, kao i sportski planovi za proljetni dio sezone.

Upravni odbor je svjestan da navijači željno iščekuju informacije o stanju u svim segmentima Kluba, te ih ovim putem obavještavamo da ćemo u duhu potpune transparentnosti, javnost uskoro upoznati o zatečenom stanju u Klubu na dan 01.01.2015. godine. Ovom prilikom, jasno će se prikazati koji ciljevi su realizirani u proteklom periodu, koja je vizija Kluba, koji su neriješeni problemi, kako Klub posluje danas, te zašto je Fudbalski klub Željezničar jedan od najperspektivnijih klubova u regionu, uprkos razočaravajućem sportskom rezultatu u jesenjem dijelu takmičenja.

Također, Upravni odbor Kluba će ponuditi odgovore na pitanja zašto se neke osjetljive teme iz historije poslovanja Kluba nisu obznanile ranije, te će se demistificirati mnoga druga otvorena pitanja.