U nedelju na utakmici sa Širokim ćemo svi biti najveći hor u Bosni i Hercegovini ikada! Hor Pontanima će izvesti Grbavicu, a sve vas molimo da pročitate upute i pratite hor i dirigenta, kako bismo napravili nezaboravan doživljaj i preplavili emocijama našu Grbavicu!

Kao što je poznato, prije utakmice sa Širokim, hor Pontanima će izvesti Grbavicu, a navijači FK Željezničar se pozivaju da se pridruže horu u izvođenju slijedeći ovaj scenario:

1. Instrumentalni uvod izvode solo, ritam i bas gitarista. Navijači se mole za potpunu tišinu.
2. Prve dvije strofe pjesme izvodi solista, uz ritmičku pratnju hora. Navijači dlanovima također prate ritam samo jednim pljeskom, kao na videu sa probe, ali se mole za potpunu tišinu.
3. Prvi dio refrena pjeva samo hor, navijači se mole za potpunu tišinu – bez dlanova, bez glasa.
4. Drugi dio refrena, od stiha …a onda Željin stadion gledam…, nakon znaka dirigenta, pjevamo svi zajedno, što jače!

Porodica FK Željezničar je navikla sve da podiže standarde, tako će i ovo biti jedinstven događaj, nezabilježen u sportu i kulturi Bosne i Hercegovine.

Zbog toga vas molimo da pratite ove upute, prenesete ih drugim navijačima, kako bismo napravili nezaboravan i neponovljiv događaj i preplavili emocijama našu Grbavicu!

Kao što smo ranije pisali, hor Pontanima je gost na otvaranju proljetne polusezone na Grbavici, a već su imali preko 300 nastupa, koncerata i susreta u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Mađarskoj, Švicarskoj, SAD i Kini. Kao i FK Željezničar u fudbalu, hor Pontanima u ljubavi prema muzici okuplja ljude različitih religija i uvjerenja.