Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar podržao je inicijativu kojom bi se trebali značajno umanjiti izdvajanja po osnovu poreskih doprinosa. Ista podrazumijeva izmjenu nekoliko zakona, te je neophodna kako bi se klubovima dodatno pomoglo i obezbijedilo da svoje obaveze izmiruju adekvatno i na vrijeme.

Slično je bilo i kod donošenja Zakonu o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, uz pomoć kojeg su klubovi nastavili izmirivati i pored reprograma dolazeće tekuće obaveze. Što je uveliko doprinijelo stabilizaciji sportskih klubova, ali i njihovoj finansijskoj konsolidaciji, te dodatnom punjenju budžeta što se pokazalo kao odličan model i podrška.

Ispred Fudbalskog kluba Željezničar, na raspolaganju će biti predsjednik Skupštine Adnan Džindo, te član Upravnog odbora Mirza Ustamujić koji su i prilikom donošenja prethodnog rješenja bili involvirani.

Pored FK Željezničar, podršku ovoj inicijativi dali su i Fudbalski klub Sarajevo, Hrvatski športski klub Zrinjski , Nogometni klub Široki Brijeg, Fudbalski klub Velež i Fudbalski klub Sloboda koji će u vidu zajedničke Inicijative nastupiti prema Vladi Federacije BiH, a za izmjenu legislative koja će olakšati rad svim sportskim kolektivima na području Federacije Bosne i Hercegovine sa ciljem uvođenja povlastica kod plaćanja poreza i doprinosa na ugovore profesionalnih sportaša.

Upravni odbor FK Željezničar

Mi smo Željini, Željo je naš!