Na sjednici Upravnog odbora FK Željezničar je donio odluku da se do kraja tekuće godine penzioniše osam uposlenika Kluba.

Kako bi uposlenici ostvarili pravo na penziono osiguranje, Upravni odbor je donio odluku da se svim uposlenicima uplate doprinosi na ime PIO, a koji nisu uplaćivani u posljednje dvije decenije. Ukupan iznos koji je potreban uplatiti jeste oko 110.000 KM. Ovo je problem koji traje već godinama jer je većina uposlenika sa spiska stekla uslove za penzionisanje.

Riječ je o sljedećim uposlenicima: Josip Bukal, Edin Sprečo, Enver Hadžiabdić, Halim Lojo, Omer Fatić, Đemal Čopra, Hava Serhatlić, Mevzeta Ahmetspahić.

Mnogi od pomenutih su u Želji cijeli radni vijek. Josip Bukal je u plavom dresu odigrao 290 utakmica, te postigao čak 128 golova. Edin Sprečo je za Plave igrao 234 utakmice i postigao 75 golova dok je Enver Hadžiabdić odbranu Željezničara predvodio na 268 puta. Bukal i Sprečo su obavljali funkcije u Omladinskom pogonu dok je Hadžiabdić imao funkciju vezanu za održavanje stadiona. Halim Lojo je već dvije decenije uposlenik Kluba, gdje obavlja funkciju fizioterapeuta.

FK Željezničar se ovim putem zahvaljuje svim uposlenicima koji su svojim neizmjernim radom i trudom zajednički doprinijeli da je FK Željezničar ono što i zapravo jeste danas, najtrofejniji klub u BiH. Posebnu zahvalnost Klub iskazuje prema legendama, gosp. Bukalu, gosp Spreči i gosp. Hadžiabdiću.

Zbog proceduralnih razloga, pomenuti uposlenici će biti penzionisani do kraja ove godine.