U okviru prve utakmice Kupa prijateljstva na Zlatiboru U-18 selekcija FK Željezničar savladala je turski Fenerbahce sa 4:3.

Plavi su poveli već u trećoj minuti. Nakon udarca Osmanovića lopta dolazi do Hasanovića koji se dobro snalazi i trese mrežu turskog velikana. Četiri minute poslije bilo je 1:1. Gol za Fener je postigao Aydemira. Nakon toga Plavi su preuzeli inicijativu i u 28. minuti ponovo došli u vodstvo. Mujić je povukao loptu, uposlio Zubanovića koji lijepo prima i efektno pogađa za 2:1.

Drugo poluvrijeme Željo otvara još jednim golom. Ovaj put je Šehić oduzeo loptu defanzivcu Fenera i rutinski savladao golmana za visokih 3:1. Ipak, Fenerbahce se nije predao. Učestalim napadima su sa dva brz gola Berbera i Aydemire došli do poravnanja, a nakon toga imali nekoliko izglednih situacija, ali je Kršić odlično branio. Konačnih 4:3 za naš tim i veliku pobjedu je postavio Osmanović nakon asistencije Zubanovića u 65. minuti susreta.

Naš tim je igrao u sastavu: Kršić, Lukovac, Musović, Zilić, Duharkić, Osmanović, Mujić, Šehić, Nuhanović,  Hasanović, Zubanović. Još su igrali Kaljić, Bezdrob, Šušić. Trener: Omer Joldić.

Utakmica se igrala dva puta po 35 minuta, a naredni susret Plavi igraju sutra u 11 sati protiv beogradskog Partizana.