Memorijalni nogometni turnir Dževad Begić – Đilda održat će se u nedjelju, 8. jula na pomoćnom terenu Stadiona Grbavica.

Udruženja navijača FK Željezničar kao organizator turnira, poziva sve navijače i simpatizere da 3. i 4. jula u periodu od 18 do 20 sati u prostorijama Udruženja (sjeverna tribina Stadiona Grbavica), prijave svoje ekipe koje mogu imati od šest do maksimalno deset igrača. Uz kotizaciju od 50 KM, turnir će biti humanitarnog karaktera i neće imati novčane nagrade.

– Organizacija ovog turnira samo je jedan od načina na koji se prisjećamo lika i djela Dževada Begića – Đilde. Način na koji se borio i nažalost poginuo za ovaj grad i državu, najbolje pokazuje kakav je čovjek bio i ponosni smo što je bio vođa FK Željezničar, istakli su iz Udruženja navijača FK Željezničar te ovom prilikom najavili i posjetu spomen-obilježju Dževada Begića – Đilde.

– Kao i svake godine, 11. jula ćemo na spomen-obilježju kod Prirodno-matematičkog fakulteta položiti cvijeće i još jednom odati počast našem heroju. Pozivamo sve navijače da nam se pridruže i tada, naveli su iz Udruženja.

Dževad Begić – Đilda, nekadašnji vođa navijača FK Željezničar, poginuo je 11. jula 1992. godine. Pokušavajući spasiti ranjene civile na raskrsnici sarajevskog naselja Pofalići, Đilda je pogođen snajperskim hicem sa Grbavice. U trenutku pogibije imao je 26 godina. Posthumni je dobitnik najvećeg armijskog priznanja, značke Zlatni ljiljan.