Rukovodstvo FK Željezničar obavještava navijače da će se ulazi na Stadion Grbavica za utakmicu 1. kola BH Telecom Premijer lige BiH sa FK Sarajevo, otvoriti u subotu u 18 sati i 30 minuta. U nastavku pročitajte bitne detalje za ulazak na Stadion Grbavica.

Tribina Jug

  • Ulazak na južnu tribinu bit će organizovan putem četiri kontrolna ulaza koja će se nalaziti kod pomoćnog terena Stadiona Grbavica.
  • Jedan od kontrolnih ulaza će biti isključivo za vlasnike sezonskih ulaznica i molimo vlasnike da koriste samo navedeni ulaz.
  • Kako bi se ubrzao ulazak na Stadion, kapija južne tribine će biti širom otvorena te ovom prilikom molimo navijače da se bespotrebno ne zadržavaju u “međuprostoru“ kontrolnih ulaza i južne tribine.

Tribina Zapad

  • Navijači sa pojedinačnim i godišnjim ulaznicama za zapadnu tribinu Stadionu će moći pristupiti na kontrolnom ulazu koji će se nalaziti prekoputa caffe Macchiato. Nakon toga ulazak na zapadnu tribinu će uz evidenciju ulaznice biti moguć putem uobičajenih ulaza zapadne tribine.

Tribina Sjever

  • Vlasnici godišnjih ulaznica za sjevernu tribinu pristup Stadionu će također imati putem kontrolnog ulaza koji će se nalaziti prekoputa caffe Macchiato. Nakon toga, za ulazak na Stadion moći će iskoristiti porodični ulaz (Sjever A – pored klupskog fan shopa).
  • Za navijače sa pojedinačnim ulaznicama na sjevernoj tribini će biti otvorena dva ulaza. Molimo navijače da dođu ranije na utakmicu kako bi se izbjegle nepotrebne gužve.

Navijači FK Sarajevo

  • Navijači FK Sarajevo na Stadion će doći iz pravca Skenderije putem Zvorničke ulice. U krugu Stadiona će biti postavljena prva predkontrola koju će moći proći isključivo navijači koji imaju ulaznicu za gostujući dio tribine (ulaznica crvene boje).
  • Navijači Sarajeva koji eventualno kupe ulaznice za drugi dio Sjeverne tribine neće moći ući na predkontrolni ulaz za gostujuće navijače.
  • Za navijače FK Sarajevo obezbijeđeno je 1670 ulaznica, a sve u skladu sa kapacitetom Stadiona i uputama MUP-a KS.

Na svim ulazima postavljeni će biti dodatni kontrolori kako bi se ulazak na Stadion maksimalno ubrzao. Još jednom podsjećamo da će ulazak za djecu do 12 godina biti moguć samo uz roditelje koji su vlasnici godišnjih ulaznica i to na tribine Jug i Sjever, dok ulazak djece bez ulaznice neće biti moguć na tribinu Zapad.

Prodaja ulaznica vršit će se danas na Stadionu Grbavica i prodajnom mjestu Ferhadija od 10 do 18 sati, dok će na dan utakmice navijači ulaznice moći kupiti na Stadionu Grbavica od 12 sati i u Ferhadiji od 11 do 16 sati.

Cijene ulaznica iznosit će 5 KM za tribinu Jug, 10 KM za tribinu Sjever, 20 KM za tribinu Zapad A i 25 KM za tribinu Zapad galerija.