Fudbalski klub Željezničar u nastavku predstavlja glavnu garnituru Macron dresova za tekuću sezonu, a povodom stogodišnjice Kluba.

Dres za sezonu 2021/2022 je dres povodom 100 godina Kluba. U stoljeću ljubavi vratili smo se retro modelu dresa koji je prilagođen dobu u kojem živimo. Simbolične plavobijele pruge koje, ustvari, predstavljaju boje Kluba u proteklih 100 godina i najčešće zastupljen dizajn dresova posebno u prvoj polovini stoljeća postojanja našeg Kluba. U plavim prugama sadržano je sto brojeva koji predstavljaju stotitnu godina Kluba od osnivanja do danas.

Zlatne linije na dresu obilježavaju zlatni jubilej i stoljeće postojanja dok je, po uzoru na velike svjetske klubove, grb specijalno prilagođen isključivo za stogodišnji dres, a sastoji se od svih elemenata dosadašnjih grbova u kojima je naš Klub ostvario najzapaženije rezultate ili koji su se najčešće pojavljivali u našem grbu tokom svih ovih godina.

Izrađen je i poseban font s posebnim detaljima s ciljem obilježavanja 100 godina postojanja Kluba. Ispod kragne je izvezeni broj 100 u zlatnoj boji.

Dres je izrađen od najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala kojima raspolaže kompanija “Macron”.

Autor dizajna dresa je Haris Stambolić u saradnji s Elvisom Huremovićem.

Prvi kontigent dresova je dostupan u ograničenim količinama u veličinama od XXS do 4XL, a cijena dresa je 100,00 KM. Prodaja se vrši u Shopu FK Željezničar i putem Online Shopa, a aktivni članovi ostvaruju popust od 10%.