FK Željezničar obavještava navijače da Klub nije uspio postići dogovor sa Miroslavom Stevanovićem te da ovaj igrač neće produžiti ugovor. Pregovori su trajali posljednjih  šest mjeseci, ali nažalost, Klub nije u mogućnosti udovoljiti previsokim finansijskim zahtjevima koji su pred njega postavljeni.

Žao nam je zbog ovakog ishoda pregovora jer je Stevanović u ove dvije sezone svojim ponašanjem i odnosom prema plavom dresu, bio primjer vrhunskog profesionalca, odnosno primjer kako se treba ponašati jedan fudbaler najtrofejnijeg bh. kluba. Ne sumnjamo da će tako ostati i u proljetnom dijelu sezone i od Stevanovića očekujemo čak i bolje partije.

Tokom pregovora, menadžer Stevanovića, Menaf Kodro ni u jednom trenutku nije korigovao zahtjeve, odnosno prilagodio ih mogućnostima Kluba, a zahtjevi su bili takvi da ih ne bi mogao ispuniti nijedan klub u BiH, a vjerovatno ni u regiji. Uprava Kluba je sa druge strane uradila sve što je mogla, Stevanoviću je ponuđen ugovor prema kojem bi bio najplaćeniji igrač u timu, čak uz opciju odlaska na ljeto uz minimalno obeštećenje.

To potvrđuje da je od početka pregovora cilj bio da igrač bez odštete po isteku ugovora napusti klub, uprkos tome što je FK Željezničar u proteklom periodu omogućio Stevanoviću povratak u pravu formu te povratak statusa reprezentativca. Miroslav Stevanović ima važeći ugovor sa Željezničarom do jula ove godine i trenutno se nalazi na pripremama u Međugorju.

Na kraju ove sezone ugovor ističe i Ajdinu Mujagiću, koji je također odbio potpis novog ugovora.