Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u okviru finala Kirin cupa savladala domaći Japan sa 2:1.

Nakon pobjede naše reprezentacije u polufinalu protiv Danske, odigran je i finalni susret Kirin cupa. Zmajevi su snage odmjerili sa fudbalerima Japana, a nakon 90 minuta izabranici Mehmeda Baždarevića su slavili sa 2:1.

Japan je poveo u 28. minuti golom Kiyotakea. Samo minutu poslije naša reprezentacija je poravnala, a strijelac je bio Milan Đurić. U 66. minuti u igru je ušao fudbaler našeg Željezničara, Miroslav Stevanović, i u prvom kontaktu sa loptom je uposlio Milana Đurića koji trese mrežu domaćina. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je reprezentacija BiH osvojila Kirin cup.

U prvoj minuti sudijske nadoknade u igru je ušao još jedan fudbaler Plavih, Aleksandar Kosorić. Nastup su ubilježila i tri bivša fudbalera Želje, Ibrahim Šehić, Edin Cocalić i Armin Hodžić.

Na finalnoj utakmici u prvih 11 je igralo čak šest fudbalera iz Premijer lige BiH, a to su Stevanović i Kosorić iz Željezničara, Duljević i Bekić iz Sarajeva, Arežina iz Zrinjskog, te Kožulj iz Širokog Brijega. Pobjeda u finalu je dokaz da selektor Mehmed Baždarević može računati na fudbalere iz domaćeg prvenstva.

FK Željezničar čestita selektoru Baždareviću i fudbalerima reprezentacije BiH na osvajanju Kirin cupa.