FK Željezničar obavještava navijače, članove, sponzore i prijatelje Kluba da je Upravni odbor na sjednici održanoj 03.08.2016. godine na poziciju direktora omladinske škole imenovao Sejfudina Ticu.

Izboru novog direktora omladinske škole je prethodila konkursna procedura koje je provedena u mjesecu julu 2016. godine. Izbor ostalih pozicija u omladinskoj školi, po javnom pozivu će biti okončan u periodu koji slijedi, a u proceduri izbora trenera i ostalog osoblja će biti uključen novoizabrani direktor omladinske škole.

Sejfudin Tica je prezentacijom planova i načina budućeg rada ostavio najbolji utisak, sa jasnom vizijom omladinske škole u narednom periodu. Imenovani posjeduje i višegodišnje iskustvo u radu sa omladinskim selekcijama (reprezentativno, klupsko, domaće i internacionalno).

U svojoj karijeri Sejfudin Tica je već radio u omladinskoj školi FK Željezničar, i to u periodu od 1993. godine do 1999. godine, a bio je i selektor U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Takođe, vodio je reprezentaciju U-19 Bahreina, te radio u omladinskim selekcijama klubova u Bahreinu, Kataru i Kuvajtu.

FK Željezničar se zahvaljuje dosadašnjem šefu omladinske škole gospodinu Bakiru Šerbi na doprinosu i radu u omladinskoj školi Kluba, te uspostavljanju pravila i načina rada koje će novoizabrani direktor omladinske škole moći nadograditi i dodatno unaprijediti.

Novoizabranom direktoru omladinske škole želimo sreću u daljem radu i ostvarenju vizije razvoja omladinske škole FK Željezničar.

U periodu koji slijedi, sve strukture Kluba će posebnu pažnju posvetiti radu i funkcionisanju omladinske škole, te se nadamo da ćemo zajednički omogućiti da polaznici omladinske škole imaju optimalne uslove za rad i razvoj, kako bi se i u budućnosti nastavio trend stvaranja kvalitetnih igrača, kako za Klub, tako i za reprezentativne selekcije BiH.