Fudbalski klub Željezničar nastavlja sa svojom politikom vezano za mlade igrače. Na početku priprema nekoliko juniora je prekomandovano u prvi tim, a jedan od njih je Benjamin Šehić.

Na početku protekle sezone u kojoj su naši juniori superiorno osvojili domaće prvenstvo, iz Radnika je doveden Benjamin Šehić. Šehić je tokom cijele sezone bio jedan od boljih fudbalera, a nagrada za dobre partije je uslijedila na početku sezone kada je prije nekoliko dana Šehić dobio poziv da se priključi pripremama prvog tima Plavih.

Šehić igra na poziciji desnog krila, ali se odlično snalazi i na poziciji desnog beka. Upravo je na derbiju sa Sarajevom Benjamin igrao na desnom beku, a tokom cijelog susreta je pravio mnogo problema po toj strani, te je ubilježio dvije krasne asistencije. Šehić je odigrao 26 prvenstvenih utakmica i postigao deset golova.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

– Ja sam Benjamin Šehić. Rođen sam 8. septembra 1996. godine. U Želju sam stigao početkom ove sezone iz hadžičkog Radnika. Igram ofanzivnog veznog, krilo, ali posljednjih nekoliko utakmica sam igrao na poziciji desnog beka tako da i to mogu igrati, uvodne su riječi Šehića.

Brzonogi Šehić ističe da je kompletna ekipa bila na vrhunskom nivou proteklu sezonu.

– Što se tiče moje sezone u juniorima ja sam zadovoljan mada uvijek može bolje. Pogotovo prva polusezona u kojoj nisam pokazao svoje najbolje, ali u drugoj jesam i prezadovoljan sam. Sve u svemu sam zadovoljan. Kao tim kroz čitavu sezonu smo djelovali odlično. Mulalić i Adžem su nas dobro posložili i djelovali smo kao prva ekipa, kazao je Benjamin dodavši:

– Za mene poziv u prvi tim Želje je velika stvar jer je Željo najveći klub u BiH i ispunio sam svoj cilj. Kolege su me odlično dočekale, svi su korektni i dobri momci. Trudit ću se na najbolji mogući način da se nametnem Odoviću i da opravdan ovaj poziv.

– Želim da se zahvalim svojim roditeljima koji su mi bili moja najveća podrška u svemu ovome, za kraj je poručio perspektivni Benjamin Šehić.

Željezničar kvalitetnim radom u omladinskom pogonu ne treba da brine za svoju budućnost, a brojni osvojeni pehari, te veliki broj mladih igrača u prvom timu to potvrđuju.