Selektori omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine objavili su spiskove reprezentativaca za naredne utakmice, a među pozvanima je osam fudbalera Željezničara.

Defanzivac Plavih, Kemal Osmanković, dobio je poziv selektora mlade reprezentacije BiH, Vinka Marinovića, za naredni kvalifikacijski susret protiv Velsa koji se igra 10. novembra u Bangor Cityu u 19 sati.

– Naravno da mi je drago zbog ponovnog poziva u reprezentaciju. Što se tiče utakmice, idemo u Vels da napravimo dobar rezultat. Na posljednjoj utakmici sa Portugalom smo pokazali koliko možemo, te se nadamo takvoj igri i rezultatu i u Velsu, kazao je Kemal Osmanković.

Selektor U-19 reprezentacije BiH, Toni Karačić, objavio je spisak fudbalera na koje računa za kvalifikacijske utakmice Preliminarnog kruga turnira koji se igra u Bijeljini. BiH će odigrati tri utakmice, 8. novembra protiv Gruzije, 11. protiv Francuske, te 14. protiv Andore. Sve utakmice se igraju od 13 sati. Među pozvanima su tri fudbalera Želje, Anel Šabanadžović, Amir Velić i Amar Beširević.

U prethodnim danima je naša U-15 selekcija igrala Međunarodni turnir Val-de-Marne 2017 u Francuskoj. BiH je na tri utakmice protiv Francuske, Japana i Maroka ubilježila tri poraza. Među pozvanima su četiri naša omladinca koji su nastupali na svim utakmicama, a to su Nikola Miličević, Halid Džanko, Faruk Duraković i Amar Drina.