Fudbalski klub Željezničar se ovim putem javno zahvaljuje svojim navijačima koji su prisustvovali jučerašnjem derbiju na Stadionu Grbavica i koji su u ovim izazovnim vremenima bili spremni da izdvoje značajan iznos novca za kupovinu ulaznica. Time ste još jednom dali Vaš doprinos u daljoj finansijskoj stabilizaciji Kluba koja je itekako izazovan proces.

Za gradski derbi ukupno je prodato 6021 ulaznica kao i 565 virtuelnih ulaznica što čini ukupno 131.720 KM. Do sada je akcijom navijača Fudbalskog kluba Željezničar u tekućoj godini učlanjeno 11.591 član što je Klubu donijelo dodatnih 231.820 KM.

Znači, ukupno je oprihodovano 363.540 KM što ciljanu vrijednost od 400.000 KM, koju su postavili naši navijači, čini skoro dostignutom. Time je još jednom pokazano naše jedinstvo, snaga, kontinuirana borba koju smo pokrenuli u stabilizaciji poslovanja Kluba.

Pozivamo naše navijače, simpatizere i prijatelje da nastave akciju učlanjenja u Fudbalski klub Željezničar, a rukovodstvo Kluba će javno objaviti namjenu utroška sredstava prikupljenih po tom osnovu.

Klub ovim putem javno odaje priznanje igračima i stručnom štabu prvog tima na pobjedi u gradskom derbiju. Još jednom ste pokazali šta je ljubav prema Željinom dresu i Klub će to znati cijeniti u vremenu koje je pred nama.

Nažalost, da sve okolnosti vezane za gradski derbi ne prođu na najbolji način, pobrinuli su se navijači Fudbalskog kluba Sarajevo koji su svojim nedoličnim i huliganskim načinom ponašanja ponovo narušili ugled grada Sarajeva i poslali još jednom ružnu sliku u svijet. Ovo je nastavak kontinuiranog procesa uništavanja imovine našeg Kluba od strane huligana Fudbalskog kluba Sarajevo. Sramotno je da se takvim navijačima daju ulaznice, a koje je, podsjećamo, Fudbalski klub Željezničar besplatno stavio na raspolaganje Fudbalskom klubu Sarajevo.

Ovim putem obavještavamo javnost da je formirana Komisija za procjenu štete koja je počinjena tokom gradskog derbija i Fudbalski klub Sarajevo će snositi troškove neodgovornog i huliganskog istupa svojih navijača.

Mi smo Željini, Željo je naš.