FK Željezničar  je u skladu sa najboljom poslovnom praksom uputio FK Sarajevo obavezujuću ponudu u formi pisma namjere za igrača Harisa Duljevića.

Obavezujuća ponuda podrazumijeva uplatu naznačenog iznosa od strane FK Željezničar na prvi poziv primaoca pisma namjere. Bili smo otvoreni i za daljnje pregovore.

U poslovnom svijetu postoji model analize ozbiljnih  ponuda i model odgovora na ponude što je bila vodilja FK Željezničar i u ovom konkretnom slučaju.

U tom kontekstu naši sportski prijatelji i rivali iz FK Sarajevo su trebali  shvatiti ponudu kao uobičajen poslovni događaj. Nije bilo razloga da se shvati ikako drugačije.

Generalno, najveća ponuda koja je ikada registrovana u Premijer ligi BiH ne može se smatrati provokacijom, pogotovo uzimajući u obzir da za davanje bilo koje ponude od strane Kluba prethodi ozibljna investiciona analiza koja uzima u obzir brojne rizike, ali i mogućnosti adekvatnog povrata. Ujedno, ozbiljna  poslovna komunikacija predstavlja afirmaciju samog takmičenja i komunicira neke nove poslovne poruke unutar BiH i šire što FK Željezničar kao najtrofejniji klub želi promovisati.