Obavještenje za članove, navijače i prijatelje Kluba o aktivnostima FK Željezničar  u postupku licenciranja za takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH. 

U posljednja dva mjeseca rukovodstvo FK Željezničar intenzivno je radilo na pregovorima sa trenutnim i bivšim uposlenicima Kluba kako bi Klub dobio licencu te stekao pravo za daljnje takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH. U ovome periodu su obavljeni pojedinačni razgovori sa preko stotinu osoba, trenutnih i bivših uposlenika Kluba, članova stručnog štaba, članova Omladinske škole i igrača prvog tima.

Najveći dio igrača prvog tima je oprostio dio potraživanja prema Klubu u ukupnom iznosu od 21.897 KM. Svi igrači prihvatili su da se ostatak njihovih potraživanja izmiri po dogovorenim planovima, a sve kako bi Klub mogao neometano funkcionisati u narednom periodu.

Svi članovi Omladinske škole su oprostili dio potraživanja prema Klubu, što ukupno iznosi 14.838 KM. Također, prihvatili su da se ostatak njihovih potraživanja izmiri po dogovorenim planovima.

Bivši uposlenici su oprostili potraživanja prema Klubu u ukupnom iznosu od 3.895 KM. I oni su prihvatili da se ostatak njihovih potraživanja izmiri po dogovorenim planovima.

Zahvaljujući akciji učlanjenja navijača, ostvarenju prihoda od sponzorstava i ulaznica Klub je uspio izmiriti dio ukupnih obaveza. Zajedno sa odricanjem dijela potraživanja bivših i sadašnjih uposlenika, FK Željezničar je značajno (za 30%) smanjio svoja dugovanja prema igračima, sadašnjim i bivšim uposlenicima.

Stanje duga na dan 31.12.2021. godine 1.267.443,82 KM
Uplate Kluba u periodu od 1.2. – 31.3.2022. 348.714,87 KM
Odricanje od potraživanja 40.630 KM
Stanje duga na dan 31.3.2022. godine 878.098,55 KM

Ovim putem želimo da se javno zahvalimo svim sadašnjim i bivšim uposlenicima Kluba koji su razumjeli situaciju u kojoj se Klub nalazi i još jednom pokazali iskrenu ljubav koja krasi naš kolektiv.

Klub će u budućem procesu konsolidacije poslovanja sa posebnom pažnjom voditi računa o istinskim Željovcima koji su na ovaj način dali svoj doprinos.

Sve što je bilo do Kluba je urađeno, a sada čekamo odluku Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Mi smo Željini, Željo je naš!