Povodom osvajanja juniorskog turnira Marjana Rožanca koji se održavao u Sloveniji, osvajače turnira, juniorsku ekipu Želje su u ime Uprave i Skupštine Kluba posjetili Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar i Ermin Pešto, potpredsjednik Skupštine Kluba.

– Osvajanje jednog od najznačajnijih i najjačih juniorskih turnira u regiji, kao i trenutno prvo mjesto na tabeli ukazuju na neosporan talent naših juniora i rezultat su kvalitetnog rada u Omladinskoj školi, te je naša obaveza da osiguramo preduslove i kontinuitet u razvoju mladih igrače i time dugoročno obezbjedimo priliv kvalitetnih igrača u seniorski tim, istakao je Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar i posebno se zahvalio direktoru Omladinske škole, treneru juniora generacija 2000/2001. koji su osvojili prestižni kup, Omeru Joldiću, kao i igračima koji su se srcem borili na zelenom terenu.

Haris Alihodžić, direktor Omladinske škole, zahvalio se predstavnicima Uprave kluba za posjetu i naglasio:

– Za FK Željezničar u cjelini, a posebno za nas u Omladinskoj školi je od velikog značaja jedinstvena podrška najvažnijih organa FK Željezničar, koja je i sve značajnija i konkretnija.

Omer Joldić, trener juniorskog tima, istaknuo je da za sve igrače, kao i njihove roditelja ova posjeta predstavnika Uprave kluba koja se iskreno interesuju za kvalitetu i uslove rada u Omladinskoj školi puno znači i daje podstrek za još kvalitetniji rad.

– Naš zadatak je da, uslovno rečeno, „proizvodimo“ igrače za prvi tim, stoga je nama, koji radimo sa mladim, posebno važno da imamo dobru saradnju sa Upravom koja ima sluha i za dobre rezultate, ali i za probleme sa kojima se susrećemo u svom radu, rekao je Joldić, koji se na kraju u ime trenera oOmladinske škole i mladih igrača zahvalio predsjedniku Uprave i potpredsjedniku Skupštine kluba te poželio da se ova dobra praksa nastavi i u budućnosti.

U svlačionicu pobjednika juniorskog turnira Marjana Rožanca, koji su u finalnom meču savladali Dinamo Zagreb rezultatom 2:1 i trenutnih lidera na tabeli, predstavnici Uprave su došli sa prigodnim sportskim paketom Biolectra sport i Deep Relief koje je obezbijedila Oktal pharma sa željom da nagrade i podrže ove vrijedne dječake.