Danas je na glavnom terenu Stadiona Grbavica počeo proces implantiranja „hybridne“ trave. Projekat zajednički finansiraju FK Željezničar i UEFA putem NFSBiH, a vrijednost radova je 488.761 KM + PDV.

Podsjećamo, prema ranije objavljenom planu da glavni teren Stadiona Grbavica bude u rangu najmodernijih na svijetu, travnjak će u narednih osam dana biti pojačan hybridnom travom. To u suštini znači da će se na tom dodatno poboljšanom, izuzetno otpornom travnjaku, čije je vrijeme oporavka veoma kratko, moći trenirati i do četiri puta sedmično i igrati utakmice.

Izvođač je respektabilna kompanija SIS Pitches iz Velike Britanije, jedna od najpoznatijih na svijetu, koja je između ostalog, slične radove izvodila na stadionima Newcastlea, Southamptona, Fulhama, Celtica, Olympiakosa, Fenerbahcea, na šest stadiona u Rusiji na kojima su se igrale utakmice Svjetskog prvenstva, među kojima je i Lužnjiki stadion u Moskvi na kojem se igralo finale. Kompanija SIS Pitches će radove izvoditi u narednih osam dana 24 sata na dan.

Za predstavnike medija će u utorak 25. septembra 2018. godine biti upriličena i prezentacija rada specijalno patentirane mašine za hybrid uz obraćanje predstavnika FK Željezničar i NFSBiH.

Na sljedećim linkovima možete pronaći objašnjenje šta je to zapravo savremeni „hybridni“ teren.