U-13 selekcija Željezničara je u okviru 10. kola Omladinske lige Kantona Sarajevo savladala domaće Sarajevo sa 3:2 i tako osigurala titulu jesenjeg prvaka.

U deset odigranih kola Željo je ostvario devet pobjeda i jedan remi, što je bilo dovoljno da Plavi završe jesenji dio prvenstva na prvom mjestu sa četiri boda prednosti u odnosu na Sarajevo koje ima jednu utakmicu manje. Trener pretpionira Sanjin Mešić govori da je ponosan na svoju ekipu.

– U veoma napetoj utakmici moji igrači su odigrali jednu odličnu utakmicu i zasluženo smo došli do pobjede, iako smo utakmicu završili sa igračem manje. Veoma sam ponosan na svoje dječake jer su pokazali da su prava ekipa na terenu i van njega. Odigrali smo 10 utakmica u kojoj smo na devet utakmica pobijedili, a jednu smo odigrali neriješno uz gol razliku 50:4 i mislim da smo zasluženo jesenji prvaci, što nam je i bio cilj obzirom da zadnju godinu i pol imamo samo jedan poraz na takmičenjima. Nadam se da ćemo i nastavak sezone odigrati u istom ritmu i da ćemo se plasirati u play off kao i prošle godine, kazao je Mešić, nekadašnji prvotimac Željezničara.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Igrači koji su učestvovali u ovom uspjehu su: Šišić Imad, Čustović Alden, Babić Benjamin, Džebo Edin, Zikrudin Mršo, Hrelja Tarik, Sadžak Harun, Avdić Harun, Šemdin Aiman, Buljugija Mirza, Karić Bakir, Kulovac Faris,
Barimac Nihad, Oglečevac Anes, Bajrić Mak, Kulović Tarik, Zeničanin Zlatan, Cucak Ensar, Gušić Bećir, Kamberović Rijad.

Čestitamo trenerima i fudbalerima na ostvarenim rezultatima.