Devet juniora iz šampionske generacije FK Željezničar jučer je potpisalo ugovore sa Klubom. U nastavku više informacija o njima.

Vernes Karavdić, Haris Kurtović, Tarik Džindo, Amir Velić, Aldin Šehić, Anel Šabanadžović, Benjamin Šehić, Aldin Hrvanović i Mirza Šubo potpisali su ugovore sa Željom. Svojim dobrim igrama su osvojili titulu prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji, te zaslužili povjerenje za potpis ugovora. Talentovani fudbaleri su bili dominantni u Omladinskoj Premijer ligi BiH, a u nastavku ih predstavljamo.

Vernes Karavdić je na golu Plavih ove sezone stajao na 33 prvenstvene, a primio je samo 14 golova. Rođen je 13. januara 1998. godine u Sarajevu, a u Omladinskoj školi Željezničara je od 2010. godine.

Haris Kurtović kapiten je juniora Plavih. Haris je rođen u Sarajevu 31. decembra 1998. godine. Sa svojih nepunih 10 godina je došao u Željezničar i prošao skoro sve omladinske selekcije. Ovaj desni bek, po potrebi i štoper, odigrao je 31 utakmicu ove sezone, te je i za prvi tim odigrao jednu utakmicu, u okviru Kupa BiH protiv Goražda.

Aldin Šehić je rođen 14. juna 1999. godine u Sarajevu. Iz mlađih selekcija hadžičkog Radnika, 2013. godine je došao u Želju. Igra na poziciji desnog beka, a ove sezone je u prvenstvu dres Plavih nosio 24 puta.

Tarik Džindo je 26. septembra 1998. godine rođen u Sarajevu. Tri godine je igrao za omladinske selekcije FK Sarajevo, a 2014. godine je stigao na Grbavicu. Džindo je na poziciji štopera ove sezone odigrao 26 utakmica, a postigao je i dva gola.

Amir Velić je rođen u Sarajevu 28. marta 1999. godine. Bivši kadetski reprezentativac igrao je za selekcije Unisa, Novog grada i Olimpica. Ovaj štoper je u šampionskoj sezoni odigrao 29 utakmica, a postigao je čak šest golova.

Anel Šabanadžović je u sezoni iza nas ubilježio debi i prvijenac za prvi tim, te je nekoliko puta i trenirao sa seniorskom ekipom. Rođen je 24. maja 1999. godine u SAD-u, u gradu Jackson, Missouri. U Želju je došao 2010. godine i od tada nosi dres našeg tima. U ovoj sezoni je odigrao 27 utakmica na poziciji zadnjeg veznog, a postigao je pet golova.

Benjamin Šehić igra na krilnim pozicijama, a po potrebi i na poziciji bekova. Rođen je 11. oktobra 1998. godine u Sarajevu. Do 2013. godine i dolaska na Grbavicu igrao je za Radnik iz Hadžića. Sakupio je 28 nastupa u sezoni u kojoj su Plavi osvojili titulu prvaka BiH, a postigao je četiri gola.

Aldin Hrvanović je rođen 8. juna 1998. godine u Tuzli i igra na krilnim pozicijama. Prošao je nekoliko selekcije ŠK Betaclub-Tango iz Tuzle, a potom i sarajevske Bosna Seme. Prošle godine je stigao u Želju, a odigrao je 30 utakmica uz šest postignutih golova.

Mirza Šubo rođen je u Sarajevu 24. februara 1998. godine. U Želji je početo trenirati 2012. godine. Igra na poziciji napadača, a ove sezone u na 29 utakmica postigao 18 golova.