Na čuvenoj Grbavici opet se čuje pjesma, a mladi fudbaleri Željezničara uz podršku navijača kreću u misiju povratka na stare staze uspjeha! Šestostruki prvak Premijer lige BiH posljednju titulu osvojio je u sezoni 2012/2013, a u godini kada proslavlja 100 godina postojanja, Željo pokušava da se vrati u gornji dio tabele. Vjetar u leđa neće imati samo od vjerne publike, nego i od kompanije Mozzart, koja se pridružila porodici Plavih.

Nazif Hasanbegović, predsjednik kluba:

– Kompanija Mozzart je prepoznala da klub odiše jednom novom energijom, ambicijama i vizijom zdravog razvojnog puta.

Ugovor o sponzorstvu do 2024. godine danas su potpisali Nazif Hasanbegović, predsjednik kluba i Tamara Đajić, rukovodilac marketinga kompanije Mozzart.

– Zahvalni smo kompaniji Mozzart na iskazanoj želji i potrebi ulaganja u sport, a posebna zahvalnost za podršku koju će u budućem periodu pružati FK Željezničar, najvećem sportskom kolektivu u državi. Smatramo da je realizacija našeg partnerstva u ovakvim uslovima i tržišnim kretanjima izuzetno dobra priča, pozitivnog karaktera. Kompanija Mozzart je prepoznala da klub odiše jednom novom energijom, ambicijama i vizijom zdravog razvojnog puta. Pregovori su bili intenzivni, dugotrajni, ali na kraju uspješni za obje strane. Željezničar i Mozzart će ostvariti brojne benefite ovom saradnjom i ponosni smo što će logo Mozzarta krasiti dres našeg kluba, naglasio je Hasanbegović.

Na Grbavici se prave veliki planovi, a navijači su prepoznali važan trenutak da ponovo ispune tribine i zapjevaju svojim ljubimcima. U prvom kolu Željezničar je remizirao sa Borcem iz Banjaluke (1:1), a mladi tim pokazao je veliku borbenost i potencijal da ove sezone napravi iskorak.

Plavi su dobili veliko pojačanje u godini kada se obilježava 100 godina postojanja.

– Kompanija Mozzart je poznata po ulaganju u sport na svim nivoima, od niželigaškog ranga do onog najjačeg. Pomažemo i neafirmisane sportove, ali i one najpopularnije kao što je fudbal. Ponosni smo što danas postajemo sponzori jednog od najboljih sportskih kolektiva u zemlji i radujemo se saradnji na mnogim poljima. Željezničar je klub sa dugom tradicijom i želimo da mu pružimo podršku na putu ka starim stazama slave. Vjerujemo da ćemo novim ulaganjem u sport u našoj zemlji i ovim partnerstvom pomoći klubu u ostvarivanju ambicija u narednom periodu, naglasila je Tamara Đajić, rukovodilac marketinga u Mozzartu.

Predstavnici kompanije su poslije potpisivanja ugovora obišli stadion, a tom prilikom su im uručeni dresovi Željezničara.

POGLEDAJ GALERIJU